söndag 20 januari 2008

Bara massa lur

En del lögner avslöjade jag tidigt. Trodde aldrig på ”man blir sån” när man drog ner mungiporna med pekfingrarna för att göra fula grimaser. Men jag kan förstå pedagogiken bakom. Likaså att man fick svart tunga av att svära.
Men vem hittade på att man fick kramp av att bada efter matsäcken? Och framför allt varför? Hur många halvtimmar har man inte förspillt av sin korta barndom, stillasittandes med bullmage och ihärdig längtan att få ge sig hän med badankan? Det måste ha varit Luther som förbjöd oss från att stapla fröjder på varandra. Ungefär som Kerstin Thorvalls mormor som lade sina färska wienerbröd på vänt några dagar innan hon åt upp dem.
Forskningen har gått framåt, nu vet vi att duvor inte är skadedjur och att man kan äta snö utan att få mask i magen. Hår på benen växer inte snabbare om man rakar dem, stråna blir inte ens grövre. Det är nys att vi ska dricka åtta glas vatten om dagen, såvida vi inte är törstiga. Tvärtom kan det generera i inkontinens på äldre dar, hotar forskarna. Hår och naglar växer inte när vi är döda. Och det saknas bevis för att mobiler stör sjukhusutrustning och att människan bara använder tio procent av hjärnan.
Det är illa nog att jag levt i livslögn, det allra olyckligaste är dock att det känns så osynkat.
I dag skulle jag gärna sitta stilla med mätt mage och gott samvete på badplatsen, däremot är jag sällan sugen på snö. Trots att lite mask i magen skulle sitta fint så här inför beach-08. Den skulle bo flott därinne med gott utrymme och helpension. Under alla år har jag varit noga med att inte okynnesraka benen, utan istället lurvat iväg till gym och läkarhus i naturellt tillstånd. Så jävla onödigt.
Hängande mungipor? Jag blev sån ändå. Det jag numer har att se fram emot är inkontinens och ofarliga duvmatningar. Långa naglar kommer jag aldrig att få.
Men forskarna till trots, min övertygelse säger att många människor endast använder tio procent av hjärnan.

21 kommentarer:

Colette van Luik sa...

Tror inte de flesta använder ens 10 procent av sin hjärna utan snarare 1 procent. Var det inte Einstein som använde typ 10 procent? Eller är det också en lögn???

Alla dessa lögner och sanningsprofeter som bara "vet" allting och försöker pracka på alla andra sitt "vetande". Och ingen orkar avslöja sanningen, inte ens journalister som har betalt för det, utan de spär snarare på lögnerna. Nu är vi så insnärjda i alla lögner att vi inte vet varken ut eller in.

TORGNYSDOTTER sa...

välj själv vad du vill tro på! Det gör alla, fast alla vet inte om det [se thomas idegaard]. Det är väl det som är själva grejen med att tro. Att försöka övertyga andra och därigenom sig själv. De som vet vet.

Gaborella sa...

Det läskiga är att till exempel kramp efter matsäck-grejen sitter så djupt rotad i mig att jag skulle bli helt nervös om min unge hoppade i vattnet direkt efter maten. Knäppt.
För övrigt så tror jag att vissa hjärnor, tex Pär Ströms, är helt och hållet ur funktion.

michanek sa...

Såg Per Ström i debatt med Sigge Eklund i morgonsoffan. Tycker han stod sig tämligen slätt.
Jag är öht skeptisk mot folk från så kallade tankesmedjor. Vad sysslar de med? Hugger omkring med eldgafflar i gammal aska från tidigt 1800-tal?

Unknown sa...

Det där med mobiler och störa utrustning hade jag en batalj om när jag och dottern låg inne sist. De flesta sjukhus har anpassat sig efter den nya forskningen dock inte det där vi hamnade.
Det bor en liten polis inom många människor och de njuter av att få säga till andra - att få förbjuda.
Och de använder som sagt bara 10% av hjärnan.

Rasande Rose sa...

Jag kan härmed avslöja ytterligare en myt. Det finns inget bevis på att guldfiskar enbart har 3 sekunders minne. Det ni...hehe

michanek sa...

Undrar hur man har fått reda på gulfiskens minneskapacitet?
Och undrar också hur många procent av hjärnan en sådan kan tänkas använda.

Rasande Rose sa...

Jag fick en bok i julklapp. "Allt det vi trodde vi visste men som faktiskt är fel fel fel" Av Ulf Ivar Nilsson.
Där står det om guldfiskarna bla och tydligen är där forskare i England som lagt ner energi på att ta reda på detta.
En ska tydligen sagt, jag citerar: " Intilligensmässigt ligger de på samma nivå som fåglar och små däggdjur"

Det jag undrar över är mer var Ulf Ivar fått sin info ifrån? Vad e det som gör att han har rätt?
Boken är väldigt intressant annars.

my sa...

Mammorna ville väl helt enkelt sitta kvar på filten, och slippa passa barn i vattnet efter maten?

Jag avskyr när elever, folk i allmänhet och mina egna barn "knäcker" med fingrarna... jag blir fullkomligt galen av detta äckliga ljud. Därför säger jag att de kan få problem med broskbildning och bli "stelfingrade" som vuxna. Märk väl, helt ego bara för min egen skull (tror jag) har jag tagit vad jag hört, och gjort om det så det passar mig.

michanek sa...

Rasande Rose:
Det där var lite sorgligt att höra. Nu kommer jag aldrig mer vilja glo på guldfiskar i glasskål.
My:
Ja just ja! Fingerknäckarn glömde jag. Reumatism kunde man få om jag minns rätt. Så det var en myt alltså...

Rasande Rose sa...

Michanek: För att dom kommer ihåg hur du ser ut till nästa gång? hihi

My: Jag har slått upp det..(hahaha)
Tydligen uppstod ryktet med badningen efter att Röda korset haft det på en broschyr som dom gav ut på 30-talet!
En 78 år gammal myt alltså
Gud. Jag känner mig som "Fråga Lund"

michanek sa...

Rasande R:
Du är en ovärdelig källa till information. Skänk oss lite fler myter, vetja!!

Rasande Rose sa...

Att apor äter löss och loppor från varandras kroppar är en myt. Dom har sällan ohyra på kroppen utan det dom plockar av varandra är saltsmakande hudflagor.

Vilket får mig osökt att tänka på Eva...haha

Rasande Rose sa...

Inte för att hon är en apa. Som vanligt är jag långt före i tanken än i skriften och tror att alla andra ska hänga med på vad jag menar.
När jag tänkte salta hudflagor tänkte jag svett som smakar salt ocj nåt annat som också gör det(tydligen) är hjärnvätska. Så..*phu*

my sa...

Myt och myt. Jag får det att låta som rena rama sanningen! Det passar mig att låtsas att jag vet bäst (ja, du fattar). Jepp. Kanske så myter om sanningar uppstår? Vinda inte med ögona!

TORGNYSDOTTER sa...

kan vi fastslå en gång för alla;
godis är nyttigt, droger är ofarliga och livet börjar vid 40. Allt annat är myt, lögn och förtal.

Rasande Rose sa...

Då har inte mitt liv börjat än på långa vägar.... känner mej som pånyttfödd.AH!

li.te sa...

Bra tycker jag att Eva med vän hittade på ett sådant kreativt sätt att använda de där nittio procenten av hjärnan vi ändå inte använder...

Anonym sa...

..och jag ett 8,5 år gammalt livs levande omkringvandrande bevis på att hårstrån faktiskt blir kraftigare om de rakas..

michanek sa...

Ha ha, Att ta sig ett hjärn på julfesten kan bli en bloggsnackis under lång tid framöver.

Sousseannika: Började du raka först för 8.5 år sedan? En sådan exakt tidsmarkering måste nästan förklaras. Varför kom hyveln fram just då?

Anonym sa...

Micha - din hjärna är nog inte i fas med dig själv efter allt för lång bortavaro från sin egen blogg. Skärphjärnade Torgnysdotter fastslog att livet börjar vid 40...

..exakt varför den kom fram överhuvudtaget minns jag inte, jag är en guldfisk...