lördag 10 januari 2009

?!

Jag har tidigare ställt några frågor av teknisk karaktär: http://michanek.blogspot.com/2008/06/varfr-finns-det.html

Nu har jag ett ytterligare spörsmål:
Jag har tagit en massa porträtt med digitalkamera. Riktigt proffsiga faktiskt, med undantag från att alla har fått röda ögon. Jag fick veta att man kunde trycka på en knapp om man inte ville ha röda ögon. Vore det inte enklare att trycka på knappen OM man ville ha röda ögon?

6 kommentarer:

TORGNYSDOTTER sa...

men går det inte att redigera ögonen i ditt fotoprogram??

michanek sa...

Inte vet jag :-(
Herregud, jag vill ju bara att livet ska vara enkelt.

Annika sa...

Jäpp finns i de flesta bildprogram. Men simple life, nope. Tryck på typ knapp "ta bort röda ögon" typ, och du markerar ögonen och trycker på ok typ. Och typerna geomgår en Clear Eyes-makeover. Själv har jag lyckats fånga en Rudolf med brun mule i ökenland på nyår = skicka hit ditt röda.

michanek sa...

Tack för alla tips. Men jag undrar fortfarande varför man gör kameror med fallenhet för rödögdhet. Jag ska minnas era råd till nästa gång. Men så länge tar jag den enkla vägen och låtsas att alla är rödögda. Bara för att jävlas.

Unknown sa...

Det är som att min "musikanläggning" har monoljud som grunsinställning. Vem fan lyssnar på stereo i mono?

Anonym sa...

Det är och förblir ett mysterium det där med apparater. Jag kan bara dra slutsatsen: Onda människor skapar teknik. Kul att du hoppar upp ibland Mina, alltid välkommen!
Jag måste dock slutligen slå fast att min blogg har självdött. Kommer inte skriva på ett tag, möjligen inte alls. Har helt enkelt ingen lust. Fast det så klart, det har jag sagt förut :-)
Fast nu drar jag mig undan ett tag. Bara så ni vet.