onsdag 13 februari 2008

Alltså, ursäkta mig...

Men vad har hänt med reklamen? När jag var yngre skulle man frestas, det var glamour och godsaker: En gubbe hetsåt fazerchoklad, filmstjärnor smekte in sig i luxtvål och snyggingar surfade och käkade bounty.
Och nu?
Analklåda, fotsvamp, sur mage, dålig andedräkt, illaluktande flytningar och inkontinens.
Hur har det blivit så här?

10 kommentarer:

Anonym sa...

teven som förut var verklighetsflykt har blivit en del av våra liv...

Go:ran sa...

aha, alltså något som var bättre förr, jag visste väl att det fanns hopp i förritiden

Annika sa...

Det var inte bättre förr, det är sämre nu. Sucka mitt hjärta på just denna dag. Tag det rätta, tag Cloetta. Ingen raketost, ingen Tuborg hver gang och vem la beslag på Stomatol-tuben vid slussen?

michanek sa...

Tja, inte vet jag. Men apoteket lär gå bättre än förr, verkar vara de enda som har råd att göra reklam för sig. Kanske har de köpt loss stomatoltuben också.

TORGNYSDOTTER sa...

Är det någon mer än jag som minns den banbrytande sorbitsreklamen på 80-talet? Jag tror jag var typ 11 och hänförd. Det var liksom föregångaren livsstilsreklamen och det gick rykten om att den vann priser. Men det var lite overkligt tyckte jag. Att reklam skulle kunna få pris var lite sci-fi.
Och var tog själva tuggummit vägen!?

li.te sa...

Med människans ökade kunskap och extrema hälsohets är det väl ingen, med rädsla för stämning, som vågar promota varor som innehåller delvis härdat fett. Ve den som smittar ner hela yoyagruppen med svamp mellan tårna.
Med en glad mage och en god andedräkt stödjer vi inte bara astras överlevnad utn ökar också vår egen trygghet i sociala sammanhang.

TORGNYSDOTTER sa...

li.te: haha, huvudet på spiken, icke desto mindre gjorde du mig deprimerad hela helgen. Fan va cynisk den där jävla branchen är. Ett inlägg och reklam och trender börjar ta form i min skalle...

my sa...

Delicato bakverk, gör tvärtom, litar på att vi konsumenter faktiskt vet att de skämtar.
Bilder på go´bitar, (ja, ja, vi vet att de innehåller härdat fett, socker o div. annat onyttigt) med texter som: Garanterat fritt från fullkorn, en frukt om dagen är bra för magen. Det hade de inte vågat förr!http://www.delicato.se/displaynyhet.aspx?NyhetID=14

Rasande Rose sa...

Tårtmetoden ska jag testa imorrn. Jag ska ner till min lilla hemstad och hälsa på vänner och bla imorrn ska jag och en väninna på tårtbuffé. mm äta hur mkt tårta du vill för ett pris, oftast tre olika att välja mellan:) Vi är lite av stammisar där ;)

michanek sa...

Ibland tar bloggen så trevliga vändningar. Det börjar med snusk och slisk och slutar med tårtfrossa. Det finns hopp.
Td: Jag minns inte sorbitsreklamen, men jag minns juicy fruit, a paket full of sunshine så väl att jag till och med kan tralla den. Men vart tog juicy fruit vägen?